page-header

Egaliseren

Voor het leggen van Vloerbedekking is het noodzakelijk dat de ondergrond zo glad mogelijk is. Daarom dient de ondergrond altijd geëgaliseerd te worden. Hierbij wordt er een dunne laag egaline aangebracht die vervolgens opgeschuurd wordt. Hiermee wordt de ondergrond glad, waar vervolgens de Vloerbedekking op gelegd kan worden.

Indien dit niet gedaan zou worden zouden oneffenheden op de ondergrond zichtbaar en voelbaar zijn door de vloerbedekking heen. Doordat egaline ook over bestaande plavuizen aangebracht kan worden is dit in combinatie met een PVC vloer vaak een uitkomst wanneer u een nieuwe vloer wilt maar de plavuizen vloer niet wilt verwijderen.

Het egaliseren verhoogt de vloer slechts minimaal waardoor dit in vrijwel nooit tot problemen met de hoogte van de vloer leidt.

Is het aanbrengen van een laag egaline niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de bestaande vloer van hout is?of dat de bestaande vloer niet mag beschadigen? dan is er ook een mogelijkheid een egalisatie laag van MDF aan te brengen. Deze oplossing heeft als nadelen dat er minstens 1 cm hoogte aan de vloer wordt toegevoegd en het brengt meer kosten met zich mee dan egaline.

Ook voor het vakkundig afwerken van uw Vloerverwarming kunt u bij ons terecht; dit doen wij met de juiste materialen.

Puntje precies...
Waarom JT Stoffering

Wanneer u een nieuwe vloer laat leggen of de trap opnieuw laat bekleden dan wilt u dat niet over 5 jaar weer opnieuw moeten doen. Het is daarom belangrijk dat de gebruikte materialen goed zijn en op de juiste manier gebruikt worden. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel en service is voor ons niet alleen vanzelfsprekend, het is in onze ogen vaak de service die het verschil maakt.

Onze partners
Beste materialen
Geïnteresseerd in onze diensten?
Neem dan contact met ons op via mail:info@jtstoffering.nl - tel. 06-28493883 of maak gebruik van het contactformulier